Nieuws

 

 

 

Nieuwsbrief van december 2018
Nieuwsbrief van augustus 2018

Nieuwsbrief van december 2017
Jubileum Nieuwsbrief van april 2017
Nieuwsbrief van december 2016
Nieuwsbrief van mei 2016

Nieuwsbrief van december 2015
Nieuwsbrief van oktober 2014
Nieuwsbrief van december 2013
Nieuwsbrief van juni 2013
Nieuwsbrief van december 2012
Jubileum Nieuwsbrief van mei 2012
Nieuwsbrief van oktober 2011
Nieuwsbrief van april 2011

 

 

 

Tijdelijke opslag in gebruik

 


Eerste vrachtwagen met babykamermeubels in de tijdelijke opslag gezet.
 

 

 

1,2 miljoen kilo hulpgoederen

 

Kofferbakverkoop langs het kanaal voor de 15e keer!

 

Dit jaar organiseert de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) de Kofferbakverkopen langs het prachtige Apeldoorns-Kanaal voor de 15e keer.

Dankzij de netto-opbrengst van de voorgaande 14 edities heeft de stichting 103 vrachtwagens met in totaal ruim 1,2 MILJOEN kilo hulpgoederen (tweede hands zeer bruikbare goederen) kunnen weggeven aan de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa.

Vele duizenden kinderen en volwassenen, die leven onder de armoede grens, hebben kunnen profiteren van alle goederen die de stichting in al die jaren bij elkaar heeft gebracht en gestuurd.

Honderden ziekenhuisbedden met afwasbare matrassen, duizenden school tafeltjes en stoeltjes, alle  “oude” schoolborden uit Apeldoorn e.o., vrachtwagens vol gym-materiaal, zeker 60.000 dozen en zakken kleding, klein huisraad, keukengerei, schoenen, beddengoed, handdoeken, rollators en rolstoelen, tilliften, fietsen, honderden stoelen en kasten, bruikbare elektrische apparaten, ruim 500 kinderbedden met matrasjes, bij elkaar zeker een vrachtwagen vol incontinentie materiaal, eethoeken, schilderijen, 35.000 knuffels en ga zo maar door……

Allemaal gebracht dankzij de opbrengst kofferbakverkopen!

 

Is de armoede dan nu voorbij?

 

Nee, de armoede in landen zoals Oekraïne, Roemenië, Albanië, Moldavië is nog lang niet voorbij!

Maar de stichting heeft wel een heel klein beetje bij kunnen dragen aan een leefbaarder bestaan voor die miljoenen mensen.

Ziekenhuizen en ouderen tehuizen hebben betere bedden die zowaar verstelbaar zijn, scholen hebben, voor hen, nieuw meubilair en bruikbare schoolborden, in gymzalen staan nu bruikbare toestellen en banken, kinderen kunnen spelen met gekregen spelletjes en knuffels / poppen, ouderen kunnen weer naar buiten dankzij een rolstoel of rollator, kinderen kunnen nu alleen in een bedje slapen i.p.v. met drie in een bed, iedereen heeft fatsoenlijke en keuze uit meerdere kleding en schoenen.

Dat allemaal dankzij de opbrengst van de 126 gehouden Kofferbakverkopen!!

 

Gaat de Stichting door naar de 30 edities?

 

Ja, dat is wel de bedoeling, al wordt het de organisatie elk jaar steeds moeilijker gemaakt door gemeente, buren, asociale verkopers  en een tekort  aan vrijwilligers.

Misschien worden ze niet meer gehouden aan het Apeldoorns-Kanaal maar ergens anders in Apeldoorn, we weten het nog niet!

Wel staat vast dat de vrijwilligers van de stichting WHOE allen het “hulp aan de medemens virus” hebben opgelopen nadat ze de armoede en ellende van mensen in Oost-Europa hebben gezien!

Deze vrijwilligers zullen proberen er alles aan te doen om zo veel mogelijk hulpbehoevenden te helpen, mede door die heel gezellige en grootse KOFFERBAKVERKOPEN te organiseren!

 

De voorverkoop van grondplaatsen voor de 9 kofferbakverkopen in deze 15e editie begint op internet  vanaf 28 mei en de losse verkoop vanaf 29 mei 13.30 uur aan de Prinsenweide 14 te Apeldoorn.

De ervaring is dat de grondplaatsen voor de eerste 3 zaterdagen al na 14 dagen zijn uitverkocht, dus wees er snel bij!

 

Voor alle informatie over de Kofferbakverkopen en voorverkoop kaarten kijk op de site: www.kofferbakverkopen.nl

 

 

gezochtopslag.jpg

De WHOE op TV Gelderland

De WHOE bij “Kerst vier je samen”
Uitzending van maandag 17 december 2018.
Kijk het programma hier terug (de WHOE vanaf 28,05 minuten)

 

De petitie

Kofferbakverkoop moet aan het kanaal blijven!
Kijk hier naar de petitie.

 

De petitie is aangeboden aan de wethouder!

 

 Lees hieronder wat mensen erover schreven in ons gastenboek

 

 

Wat mensen schreven over de dreigende verhuizing van de kofferbakverkoop:


Karin
23-08-18 10:22:20

WHOE BEDANKT !

Bedankt voor het organiseren van 15 jaar kofferbakverkopen langs Kanaal Zuid. Juist deze locatie zorgde voor een sfeervol evenement.
Bedankt dat jullie zoveel energie en tijd in communicatie met de buurt hebben gestoken en zo de ‘overlast’ tot een minimum beperkte door goede afspraken te maken.
Dank aan alle vrijwilligers die o.a. iedere zaterdagmiddag het terrein schoner achterlieten dan jullie het s’morgens aantroffen.
Jammer dat enkele klagende buurtbewoners het voor elkaar hebben gekregen dat jullie je gedwongen voelen uit te kijken naar een nieuwe locatie. De kofferbakverkoop hoort gewoon bij Kanaal Zuid.
Wat hebben wij genoten van dit evenement in onze achtertuin! En vele buurtbewoners met ons! 
Wij blijven hopen dat jullie volgend jaar weer terugkomen op deze plek. Dit is en blijft de mooiste plek in Apeldoorn om jullie doel: geld op te halen om de hulptransporten naar Oost Europa te financieren. Daar draait het uiteindelijk om.

(Karin en Ernst)

NB andere buurtbewoners zijn een petitie gestart: https://kofferbakverkoop.petities.nl en ook op de pagina van de WHOE zelf zijn diverse reacties te lezen www.whoe.nl onder het kopje gastenboek.

Ik heb geen idee of het geplaatst gaat worden (heb een foto meegestuurd)
groet Karin

 

Edwin Kuipers

22-08-18 19:03:16

Beste Ben,

Wij wonen ook in de Dreven en wel direct aan het Kanaal. Mijn vriendin en ik vinden de kofferbakverkoop altijd ontzettend gezellig en perfect georganiseerd. Wij hebben geen enkele overlast! Brechtje die hier eerder een berichtje achter liet verwoord de aanwezigheid van de kofferbakverkopen in onze buurt perfect. Er zijn helaas mensen die erg intollerant zijn. Dat zijn de grootste 'schreeuwers' die ook al voor de vreselijke hekken hebben gezorgd. Ik zou heel graag een actie willen opzetten of samen met jullie willen organiseren voor het behoud van de kofferbakverkopen aan het Kanaal zoals het nu is. Kunt u via mijn mailadres contact met mij opnemen?
Met vriendelijke groet, Edwin en Elaine

 

 

Corrie
08-08-18 13:46:15

Wat een goed initiatief om een referendum te houden! We waren afgelopen zaterdag weer op de markt en hadden weer bewondering voor de perfecte organisatie van alles: de eerste opvang van verkopers met hun auto en het opstellen om daarna rustig op te rijden. Dan het keurig aanwijzen van de plekken en aan het eind het goede begeleiden weer de weg op. Dit alles mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers. Héél hartelijk dank en petje af.
Het is een perfecte plek voor zowel verkopers als kopers en het geeft Apeldoorn ook wat "leven in de brouwerij" in de vakantietijd. Er komen heel veel toeristen langs de kramen. 
Gezien het aantal bezoekers beantwoordt de markt écht aan een behoefte. Ik zou zeggen: blijf op deze plek!! Tegenwoordig wordt er teveel geluisterd naar de enkele negatieve geluiden. 
Misschien komen de positieve geluiden door een referendum ook op tafel.

 

Brechtje

07-08-18 08:01:53

Als bewoner van de Maten-Dreven (de buurt naast de kofferbakverkoop) erger ik me vreselijk aan de negatieve, idiote lobby die enkele buurtbewoners tegen de kofferbakverkoop voeren. 
Dit evenement is perfect georganiseerd en geeft mij altijd het gevoel dat het weer zomer is. Het zou ook enkele dagen in mei, juni en september moeten plaatsvinden.

Ik stel voor om het voortbestaan van de kofferbakverkoop op deze plek te laten afhangen van een referendum in de Dreven. Waarschijnlijk is meer dan 90% een voorstander en dan zijn de discussies altijd afgelopen. 

Een ander idee is de rijdende rechter. Laat die zeurpieten zich maar eens in de buurt bekend maken, dan kan iedereen ze er op aanspreken. Waarschijnlijk zijn het dezelfde stumpertjes die een hek voor de vervallen weg hebben laten plaatsen. https://www.tboek.nl/gastenboek/s/1.gif

 

www.popschoolapeldoorn.com01-08-18 10:53:07

Jammer dat jullie "verhuizen". Een aantal leerlingen hebben nog steeds de gitaren van jullie.
Groetjes, www.popschoolapeldoorn.com

 

Leerlingen Jacob Fruytierschool helpen stichting WHOE

leerlingen.jpg


Hulp bij het sorteren van kleding

 

In het kader van een morgen "Maatschappelijke stage" lopen "Doe eens iets voor een ander zonder ervoor betaald te worden!" kwamen maandagmorgen 8 leerlingen en een leerkracht van de Jacob Fruytierschool op bezoek bij de stichting WHOE.


Na een korte rondleiding en snelle uitleg hebben ze enorm veel kleding bekeken, opgevouwen, (soms weggegooid) gesorteerd op dames-, heren- en kinderkleding en keurig in dozen en zakken gepakt! 

Ook beddengoed, schoenen, knuffels e.d. werden verpakt voor transport naar de hulpbehoevende medemens in Oekraïne

Het resultaat mag er wezen! 

Ruim 50 zakken en rond de 20 dozen uitgezochte goederen staan klaar voor transport! 

 

Geweldig werk!

___________________________________________________

Ben krijgt onderscheiding van
Rode Kruis Oekraïne

Van der Velden met de huldeblijk die hij in Oekraïne ontving.

Ben van der Velden is onderscheiden door het Rode Kruis in Oekraïne. Hij is zeer actief voor de Stichting WHOE. Hij is onder meer de gangmaker achter de jaarlijkse kofferbakverkopen langs het Apeldoorns Kanaal. Met dat evenement verdient de stichting geld om het transport van de hulpgoederen mee te betalen.

Een delegatie van de WHOE was onlangs in Oekraïne.

Ben is vereerd door de onderscheiding. ,,Ongelooflijk leuk. Maar als motor van de WHOE kun je niet zonder benzine en dat zijn die 78 geweldige vrijwilligers waarmee ik mag samenwerken.''

___________________

 

origon.JPG

Kinderen van de basisschool Origon in IJmuiden hebben knuffels voor kinderen in Oekraïne ingezameld.
Het resultaat: drie grote zakken vol. Top gedaan!

___________________

 

dankdienst.jpg

Bekijk hier de foto’s van de dankdienst in de Hofstad
t.g.v. ons 25-jarig jubileum

 

En lees erover in de Stentor en het Apeldoorns Stadsblad

___________________

 

Jubileumdoelen bereikt

 

knuffels.jpg

 

 

Onze stichting heeft zich dit jaar, bij ons 25-jarig jubileum, twee grote doelen gesteld: 

1) 25.000 knuffels voor 25.000 kinderen in Ternopil e.o. (Oekraïne)

2) 300 voedselpakketten (a € 8,05) voor 300 ouderen in Ternopil

    en omstreken


Doel 1 is gehaald. Meer dan 25.000 knuffels!
Deze gingen voor een groot deel al zaterdag 30 september per vrachtwagen naar Ternopil om rond kerst (6 januari) uitgedeeld te worden.


Doel 2 is volkomen uit de hand gelopen.

We hebben geld binnen gekregen voor wel 900 voedselpakketten. Geweldig!

 

De actie is nu gestopt. Het geld is al voor een groot deel naar Ternopil gegaan, daar zijn de pakketten samengesteld. 

Deze zijn rond 1 oktober (dag van de ouderen) uitgedeeld door honderden Rode Kruis-medewerkers, ook vooral in de kleine dorpjes rond Ternopil

 

Kijk hier naar foto’s die een idee geven hoeveel dat is, en die het uitdelen laten zien van de eerste pakketten tijdens een ouderenmiddag.

 

Alle gulle geld gevers willen wij, namens de ouderen in en om Ternopil, HEEL HARTELIJK DANKEN!!

 

 

vrijwilliger gezocht.jpg

 

 

Eerste transport seizoen 2016-2017

 

 

Het eerste transport van seizoen 2016-2017 bestaat gelijk uit 3 wagens.

Een truck met oplegger van 90 m3 en twee combinatie vrachtwagens van elk 120 m3.

 

De eerste is geladen bij 3 scholen van Leerplein 055 in Apeldoorn en aangevuld vanuit onze opslag. De andere twee zijn geladen vanuit onze opslag met de goederen die wij verzameld hebben in de laatste 3 maanden.

 

Ook alle zakken kleding (+/- 500) en alle klaarstaande dozen (+/- 650) met kleding, speelgoed, klein huisraad, schoenen, beddengoed, knuffels en vele andere goederen, zijn ingeladen.

 

Van de 350 kindermatrasjes die klaarstonden zijn er +/- 100 meegegaan!

Een geweldige knappe prestatie van de vrijwilligers om de wagens zo te laden dat er geen lege ruimtes meer waren!!

Met deze 34 ton aan goede zeer bruikbare goederen worden weer vele honderden zeer arme en hulpbehoevende mensen in Oekraïne geholpen!

 

Bekijk hier de foto's!

 

De WHOE uit haar teleurstelling
over de BEST-tas

 

Lees het verslag in de Stentor (pdf)

 

En het vervolg (pdf)

 

50e hulptransport naar Oekraïne

 

Zaterdag 26 maart ging het 50e hulptransport van de WHOE naar Oekraïne.


Dit transport bestond uit 3 vrachtwagens van elk 90 m3, die gesponsord zijn door DKS Logistic Service en rijschool de Weerd.

Zes chauffeurs (vrienden) die, in plaats van een week te gaan skiën, een hulptransport gingen wegbrengen naar de hulpbehoevende medemens!


Al vanaf oktober 2001 brengt de stichting W.H.O.E. hulpgoederen naar het westen van Oekraïne, 50 hulptransporten, totaal 74 vrachtwagens met daarin ongeveer 925 ton goederen.


3 vrachtwagens naar Kiev,

22 vrachtwagens naar Chortkiv, Borschiv en Scala,

20 vrachtwagens naar Brody en Lopatin, en

29 vrachtwagens naar Ternopil, de regio waar de laatste jaren de wagens ontvangen worden.

 

Vele honderden schoolsetjes, bijna alle krijtschoolborden uit Apeldoorn, tonnen aan kleding, duizenden knuffels, honderden ziekenhuisbedden, kantinetafels en stoelen, vonden hun weg naar kinder-, bejaarden- en ziekenhuizen, instellingen en scholen.

 

En dan nog: matrassen, fietsen, kinderwagens, kinderstapelbedjes, keukengerei, honderden gordijnen en honderden bureaustoelen, vrachtwagens vol gymnastiekmaterialen, enz. enz. 


Vanaf 1992 bracht de stichting in totaal 65 hulptransporten weg met 9 bussen en 96 vrachtwagens.

Eerdere transporten gingen o.a. naar Polen, Hongarije, Tsjechië, Kosovo en Roemenië.

 

De stichting telt rond 80 vrijwilligers waarvan er elke laatste zaterdag van de maand zo’n 30 komen helpen bij het volpakken van 1 of meerdere vrachtwagens.

Elke dinsdagmiddag zijn er ca. 25 vrijwilligers actief in het sorteercentrum.

 

Sinds 2004 worden de meeste transporten betaald van de opbrengst van de kofferbakverkopen, elke zomer langs het Apeldoorn Kanaal.

 

We brengen een CV-ketel naar Oekraïne!

 

In de krant:

cv.jpg

 

Onze stichting is gevraagd deze CV-ketel mee te nemen met een hulptransport naar Oekraine.

Jan Burghout groep zal, voor het goede doel, de ketel van 3,5 ton in de vrachtwagen hijsen.

 

Zaterdag 27 februari was het weer laden geblazen!

(februari 2016)

 

 

Bekijk hier de foto’s van Ruud Kelderman en Janet de Boer

 

WHOE wacht nieuwe verhuizing in Apeldoorn

(Stentor 11-02-2016)


APELDOORN - De Werkgroep Hulptransporten Oost Europa (WHOE) is op zoek naar nieuwe huisvesting. De stichting moet de voormalige school aan de Musschenbroekstraat begin mei verlaten omdat eigenaar Aventus de ruimte zelf weer nodig heeft.

 

De Werkgroep Hulptransporten Oost Europa (WHOE) heeft en houdt op het Zwitsalterrein de beschikking over twee flinke loodsen. Daar staan onder meer ziekenhuisbedden en andere grote zaken in de opslag te wachten op transport naar waarschijnlijk Oekraïne. Maar de organisator van de kofferbakverkopen, waarmee bijna alle kosten worden gedekt, heeft ook een plek nodig om de kleinere spullen uit te zoeken, eventueel te repareren en op te slaan.
 

Van der Velden is er van overtuigd dat het ook deze keer goed komt. ,,We hebben makelaars aangeschreven om zo inzicht in het aanbod te krijgen. We hebben zo'n 250 vierkante meter nodig.''

 

 

Honderden kinderbedjes gered van de stort!
(Stentor 20-01-2016)

 

 

APELDOORN - De stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) in Apeldoorn kan honderden overtollige kinderbedjes schenken aan tehuizen in Oekraïne en volgens de stichting is dat vooral te danken aan de gemeente.

Dat komt doordat de gemeente tijdelijk een opslagloods op het Zwitsalterrein beschikbaar stelt aan W.H.O.E., zegt de stichting.


Kinderbedjes
"In 2006 zijn er landelijk nieuwe regels gekomen waaraan kinderbedjes moeten voldoen. Met een looptijd van tien jaar moeten alle kinderbedjes in Nederland hieraan voldoen", aldus de stichting. "Door toedoen van de recessie en sluitende kinderdagverblijven zijn veel bestaande kinderbedjes nog niet vervangen. Nu de tien jaar om zijn, moeten plotseling alle 'oude' kinderbedjes vervangen worden. Dat geeft een overvloed van kinderbedjes die er nog heel goed uit zien en nog jaren gebruikt kunnen worden."


Afval
Om te voorkomen dat deze bedjes naar het afval gaan, is de stichting gevraagd of zij er misschien voor kan zorgen dat deze bedjes een tweede leven krijgen in Oost-Europa. "Brinks transport uit Rijssen en Kids-F Huissen zorgen er gratis voor dat ze in Apeldoorn komen. De stichting heeft hier 'ja' op gezegd, maar heeft niet de ruimte om de bedjes tijdelijk op te slaan. Daarom is een beroep gedaan op de gemeente Apeldoorn voor een tijdelijke opslagruimte. Deze heeft een leegstaande opslagloods op het Zwitsalterrein beschikbaar gesteld."


Oekraïne
De stichting gaat nu de bedjes uit elkaar halen, de onderdelen nummeren, deze onderdelen vervoeren naar Oekraïne waar ze weer in elkaar gezet worden en gebruikt in vele kindertehuizen en dagopvang.

 

November 2015

Vrachtwagens half uur eerder vol

Zaterdag 31 oktober hebben 15 vluchtelingen, uit de noodopvang aan de Voorwaarts te Apeldoorn, de stichting W.H.O.E. geholpen bij het laden van twee combinatie vrachtwagens.

 

Samen met de eigen vrijwilligers van de stichting waren de vrachtwagens ruim een half uur eerder vol en konden direct vertrekken naar Oekraine.

De 11 Ethiopiërs en 4 Syriërs hadden er zichtbaar plezier in en werkten als paarden. Met 4 man werden o.a. de ziekenhuisbedden makkelijk in de vrachtwagen gezet.

 

Ze namen nauwelijks de tijd om iets te drinken en klommen diep de vrachtwagens in om elk gaatje te vullen met zakken of dekens.

Vol verwondering en emotie namen ze afscheid van de wegrijdende vrachtwagens en de vrijwilligers van de stichting WHOE.

"Dit werk is veel en veel beter dan vluchten of je verstoppen voor een vijand" vertelde een van de jongens. "We komen graag terug, zeg maar met hoeveel en wanneer, we kunnen eigenlijk altijd en vervelen ons toch".

"Fijn dat we dit mogen doen voor jullie en de Apeldoornse bevolking" vertelde een ander tegen een van de WHOE-mensen.

 

De stichting Veteranen-bussen regelde het vervoer van en naar de opvang op de Voorwaarts!

Lees hier het verslag in de Stentor

 

100x kofferbakverkoop zorgt voor 67 vrachtwagens hulpgoederen!

 (11 juli 2015)

 

Het begint allemaal in de zomer van 2004.

Een nieuw idee om geld bij elkaar te krijgen, nog niet eerder georganiseerd in Apeldoorn e.o..

Op zaterdag 3 juli, de 1e kofferbakverkoop in Apeldoorn, maar deze wordt direct afgelast i.v.m. noodweer en zware regenbuien!

 

Nu 11 jaar en 99 kofferbakverkopen later is het een begrip geworden.

De KOFFERBAKVERKOPEN aan het Kanaal in Apeldoorn.

Zelfs Google maps geeft het aan op zijn plattegrond van Apeldoorn!!


Zaterdag 11 juli 2015 was de 100e kofferbakverkoop!

 

Mede dankzij de inkomsten uit de 99 kofferbakverkopen heeft de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) uit Apeldoorn, vanaf sept. 2004, 67 vrachtwagens met hulpgoederen kunnen laten rijden naar: Polen, Hongarije, Roemenië, Tsjechië, en Oekraïne!

Ruim 600.000 kg. (600 ton!!)

20.535 standhouders hebben, in al die jaren, het geld bij elkaar gebracht om dit mogelijk te maken.

 

Er was dus een klein feestje langs het Apeldoorns Kanaal.

Standhouders en publiek werden getrakteerd en de eerste burger van Apeldoorn, John Berends, maakte zijn opwachting. (Hij was nog niet eerder op een kofferbakverkoop langs "zijn" Apeldoorns Kanaal!)

 

De verwachting van de stichting is, dat er waarschijnlijk dit seizoen (sept-mei) weer 10 vrachtwagens of meer geladen kunnen worden, omdat er enorm veel tweedehands goederen worden aangeboden. Deze goederen kunnen in Oost-Europa nog zeker 5-20 jaar gebruikt worden.

Alle informatie over de stichting WHOE vindt u op deze site, ook het rekeningnummer van de stichting als u haar misschien een cadeautje wilt geven!

 

Februari 2015

5 ton hulpgoederen vanuit Apeldoorn naar oorlogsgebied

 

De stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) uit Apeldoorn kreeg afgelopen week een NOODKREET van het Rode Kruis uit Ternopil, Oekraïne: "Help a.u.b. de ziekenhuizen in het oorlogsgebied aan goederen, zij kunnen nauwelijks de gewonden in leven houden met wat ze hebben!"

De vrijwilligers van de stichting zijn direct begonnen met het aanboren van hun bronnen om zo veel mogelijk van de gevraagde goederen te verzamelen.

 

Zaterdag 31 januari 2015 heeft de stichting W.H.O.E. ruim 14 ton aan hulpgoederen geladen in een 120 m3 combinatie vrachtwagen en verstuurd naar Oekraïne.

5 ton van deze goederen, zoals dekens, verbandmiddelen, matrassen, beddengoed en handdoeken, eet en drinkgerei, gaan direct door naar ziekenhuizen aan de rand van het oorlogsgebied in Oost-Oekraine.

 

De andere ruim 9 ton is bedoeld voor de zeer arme regio Ternopil waar de stichting de laatste jaren actief is. De verdeling wordt daar verzorgd door het provinciale Rode Kruis in Ternopil.

 

Heeft u nog bovenstaande goederen die u beschikbaar wilt stellen aan de ziekenhuizen in het oorlogsgebied in Oekraïne?

 

Breng ze a.u.b. op dinsdagmiddag naar de opslag van de stichting WHOE aan de Musschenbroekstraat (oude ROC) tussen 13.30 - 16.30 uur.

 

Augustus 2014

Bericht uit Oekraïne

 

Дорогі друзі з Голландії! Борщівська районна організація Товариства Червоного Хреста, колектив Борщівської районної лікарні та всі жителі Борщівського району  висловлюють щирі співчуття  жителям Вашої країни , а особливо родинам , які втратили своїх рідних і близьких в авіакатастрофі "Боїнга - 777",  на борту якого були жителі Вашої країни.

З щирими співчуттями

Голова районної організації

Товариства Червоного Хреста            Г.І. Кукурудза

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

vertaling:

 

“Beste vrienden uit Nederland,

Het personeel van Het Rode Kruis, van het ziekenhuis en alle bewoners van Borshchiv lijden met de bevolking van jullie land mee  en  wij delen verdriet mee van de mensen die hun familieleden verloren hebben in verband met de crash van het vliegtuig “Boeing – 777”, waarmee burgers van jullie land ook vlogen.

 

Met veel verdriet,

Halina Kukurudza

Het hoofd van Het Rode Kruis in Borshchiv

 

 

Actie “Ik sponsor een wasmachine

 

De Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa heeft  zich dit voorjaar als doel gesteld om ruim € 6000,- bij elkaar te krijgen om 4 gereviseerde wasmachines naar tehuizen in de regio Ternopil in Oekraine te kunnen sturen.

De actie loopt van 18 maart t/m de tweede week in juli.

Hou deze site in de gaten, want er zijn plannen om de actie knallend te eindigen!!!

Op de site www.iksponsoreenwasmachine.nl kunt u zien hoe erbarmelijk momenteel de wasmachines zijn en u kunt er via  Ideal een donatie doen. 


U vindt onderaan die site ook het rekeningnummer van de stichting voor als u “gewoon” wilt doneren.

Als u via deze site geld overmaakt, krijgt u een bewijs van betaling die u kunt gebruiken voor uw belastingaangiften. De stichting W.H.O.E. is namelijk een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Alvast heel hartelijk dank voor uw donatie.

 

HET BEDRAG VAN € 6000,- IS BEREIKT, DE WASMACHINES KUNNEN NAAR DE TEHUIZEN IN OEKRAINE.

ALLE GULLE GEVERS HARTELIJK DANK!

Van het bedrag dat nu nog binnen komt zal waspoeder voor de machines worden gekocht!

 

 

 

 

2013:

100 ton hulpgoederen
naar Oost-Europa.

 

Maar liefst 11 vrachtwagens vol met hulpgoederen, met een totaal gewicht van 100.000 kg. heeft de st. Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (W.H.O.E.) dit jaar kunnen versturen naar Oost-Europa.

 

Negen vrachtwagens naar Oekraine en twee naar Roemenie

Zaterdag de nummers 10 en 11. Twee trucks met oplegger van elk 100 m3 en daarin elk ruim 10 ton tweedehands goederen die in Nederland niet meer nodig zijn!?

 

O.a. 42 Ziekenhuisbedden met nachtkastjes, 100 schoolsetjes (tafeltjes en stoeltjes), 125 spiralen en matrassen, 500 kussens, 90 stoelen, 900 dozen en zakken vol met speelgoed, schoenen, kleding en huisraad.

 

Deze twee wagens zijn bestemd voor de nieuwe regio van de stichting, de plaats Ternopil in Oekraine.

 

De ontvangende partij is het regio Rode Kruis die 17 kleinere regio’s aanstuurt. Deze bevinden zich in dorpjes waar de armoede nog zeer schrijnend is.

 

Vele tehuizen en particulieren krijgen via het Rode Kruis hulp en goederen vanuit de Apeldoornse transporten!

 

Niet eerder in haar 21 jaar bestaan heeft de stichting in 1 jaar zoveel vrachtwagens kunnen versturen.

 

Mede dankzij de vele giften en de opbrengst van de Kofferbakverkopen in de zomer is dit mogelijk.

 

Goede tweedehands goederen zijn nog steeds welkom aan de Musschenbroekstraat, de opslagruimte van de stichting.

 

Elke dinsdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur

 

 

 

 

 

 

verhuizen.jpg